Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Шувалов

"Ніхто не знав, що сталося з батьками Дмитра, юнака ніхто не навідував"

переглядів: 51

Дмитрові Шувалову було 17 років. Його життя обірвалося у Маріуполі.

Ніхто не знав, що сталося з батьками Дмитра, юнака ніхто не навідував

Юнак хворів, мав дитячий церебральний параліч. Після того, як наприкінці березня 2022 його батьків убив снайпер, залишився один. Однак Дмитро не міг самотужки подбати про себе.

Його знайшли мертвим у травні. Невідомо, скільки юнак прожив після втрати мами і тата.

Разом із батьками Дмитро мешкав у приватному будинку в Кальміуському районі Маріуполя. 27 березня 2022 року його батьки Наталія та Сергій на мотоциклі поїхали по гуманітарну допомогу. Того дня в цей район зайшли російські військові. Коли батьки юнака поверталися додому, зупинилися на перехресті, поблизу басейну «Нептун». Свідки розповіли, що подружжя вбив снайпер. Наталію та Сергія поховали біля світлофора.

Ніхто не знав, що сталося з батьками Дмитра, юнака ніхто не навідував. Через ненадання допомоги, а також від холоду та голоду орієнтовно наприкінці березня – на початку квітня 2022 року він помер.

«Діма був тихим і спокійним хлопчиком. Любив малювати, слухати музику. Користувався ноутбуком. Радів людям, любив прогулянки. Йому хотілося бути, як усі його однолітки, так само займатися на спортивному майданчику, але він сильно хворів...», – сказала тітка Наталя.

Дмитра поховали в червні 2022 року. Де саме – невідомо.

У нього залишилася тітка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями діти перший день війни їжа Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій