Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Петрівна Ігнатенко

«Невістка бігла через поле, а там бомбардування було»

переглядів: 425

Чоловіка рік тому я поховала. Брат у мене живе на Артема. Коли бомбили їх вулицю, невістка говорила: «Нас п'ятеро. Щоб всіх знайшли!»

Дочка в місті Щастя живе. Теж в половину дванадцятого дзвонить і каже: «Нас бомблять. Що нам робити?» Я кажу: «Беріть документи і біжіть на вулицю». А що робити? Бігали по всьому Щастю. За річкою бомбили. Невістка бігла через поле, а там бомбардування було.

По нас, правда, не стріляли. Туди, далі, за лікарню потрапили. Поранили когось, вбили. А нас пронесло. На мосту була бомба, її знешкоджували.

Невістка бігла через поле, а там бомбардування було

З нами тоді ще бабуся жила. Кажу: «Бабуся, вставай, нас бомблять. В підвал». Вона поки одягається, серце вискакує. Біжимо в підвал, а вони вже перестали. А потім зрозуміли, що якщо в одне місце стріляють, то туди вже не піде стрілянина.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій