Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Григорівна

«Ми на край столу клали хліб, картоплю і варені яйця на випадок бомбардування»

переглядів: 446

Любов Григорівна з Петропавлівки розробила власну «тривожну валізку». Коли біля селища почулися обстріли, жінка разом з донькою знесла речі першої необхідності в підвал, а щовечора перед сном клала на стіл тормозок з провізією, щоб у разі небезпеки швидко спуститися у сховище.

У мене троє дітей, онуки і правнуки. Чоловік помер двадцять років тому, ми зараз живемо удвох з донькою.

Коли почалися обстріли, всі сусіди згуртувалися. Продзвонювали один одного і домовлялися, якщо хтось не вискочить, бігти на допомогу. Всі були дружні і чуйні.

У нас на випадок бомбардування в підвалі були і вода, і ліки, і ковдри. Перед тим, як лягти спати, ми з донькою на край столу клали хліб, картоплю і відварені яйця на випадок бомбардування. Кажу їй: «Будемо бігти, хапаємо все і ховаємося в підвал».

Ми на край столу клали хліб, картоплю і варені яйця на випадок бомбардування

У мене в Луганську живе племінник, але не поїдеш туди. Ось померла сестра, я теж поїхати не змогла, тому що там блокпости. До них тільки під'їжджаєш - тебе трясе, як якогось злочинця, а ти нічого поганого і не робив.

Мрію, щоб був мир. Хочу поїхати до дітей, онуків, правнуків, побачити їх. Хочу, щоб все було нормально, щоб вони жили спокійно і не переживали, коли лягають спати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2015 Текст Історії мирних пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій