Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Болхудере

«Не можу це терпіти, заберіть мене звідси з дитям!»

переглядів: 1054

Від війни постраждав дах, шифер побитий. Стеля полопалася, може впасти. Постраждали рами, шибки.

Не можу це терпіти, заберіть мене звідси з дитям!

У січні нас з ранку і під вечір пробомбили «Градами». Поранило сусіда. У сусідів теж будинок завалило, вони в підвалі були. У нас постраждали вікна. Я вийшла. Бачу – летять цеглини, і все, як у цементі. Дитина з мамою була в кімнаті. Я думала, що їх вже серед живих немає.

Не можу це терпіти, заберіть мене звідси з дитям!

Приїхали військові. Я просила, що «я так більше не можу, не можу це терпіти, заберіть мене звідси з дитям». Вони через півгодини везли пораненого і заїхали, вивезли сусідів і мене з дитиною в Кам’янку. Мама моя не поїхала.

Не можу це терпіти, заберіть мене звідси з дитям!

Потім ми потрапили в Миколаївську область. Приїхали ми туди взагалі без нічого, як були – так приїхали. Люди там хороші, мені допомагали буквально всім. Дитина ходила в сусіднє село до школи. Я на неї отримувала переселенські і як мати-одиначка.

Найголовніше – я прошу Бога, щоб усе скінчилося, щоб настав мир. Більше нічого не хочу. Хочеться, щоб наші діти побачили спокій. Куди б ти не виїхав, у тебе не буде ніколи нічого свого. Все одно ти будеш, як бомж під парканом. Коли щось гримить, мені нічого не хочеться, а це майже щодня...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гранітне 2016 Відео Історії мирних жінки пенсіонери діти 2016 зруйновано або пошкоджено житло безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій