Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Артем Геннадійович Мішин

«Не хочу забувати, як отримав поранення. Хочу розповісти людям, що війна – це не жарти»

переглядів: 965

До війни ми жили, як усі. Працювали у Луганську, добре заробляли. У нас була середньостатистична сім'я: я, мати, батько та молодша сестра. Я постійно жив тут.

Перший день війни пам'ятаю, як зараз. На той час я жив недалеко від прикордонної частини.

Прийшов після роботи додому, дивився якийсь фільм і почалася світлошумова вистава.

Спершу ми не зрозуміли, що сталося. Нам було дивно, такого ніколи не бачили і не чули. Про те, що це була велика перестрілка дізнались наступного дня. Знайомим кулями вибили вікна. Це перші наслідки. Потім усе закрутилося, з'явилися блокпости, загалом у нас весело було…

На даний момент, в принципі, все гаразд. Єдине, немає доступу до Луганська, але якось звикли за сім років війни.

Ми отримували продуктові набори від Червоного Хреста і ще я як поранений (я мав осколкове поранення в результаті бойових дій) отримував «гуманітарку» від Фонду Ріната Ахметова. Через поранення у мене видалена частина легені, було проникаюче грудне поранення. У лихоліття ця допомога підтримувала. Тоді не було ні роботи, нічого, особливо у п'ятнадцятому році. 2014-го ще якось протримались на старих запасах.

Не хочеться забувати, як отримав поранення. Хочеться розповісти людям, що війна – це не жарти. Я їхав на роботу до Луганська, тоді ще ходили маршрутки і наш автобус потрапив під мінометний обстріл. Це був гучний епізод, тоді було понад 11 поранених.

Після цього, в принципі, перекрили рух. Чотири або п'ять осіб вбито. Спочатку навіть не зрозуміли, що сталося, був шоковий стан. Добре, що зі мною їхала знайома. Вона побачила, що в мене з рота кров пішла і каже: "Треба тобі в лікарню". Мене в першу-ліпшу машину закинули і повезли до лікарні.

Дякую лікарям, вони все оперативно зробили і на Новий рік я вже був удома. Все забулося, єдине – здоров'я ніхто не поверне.

Хочеться, щоби не стріляли, стабільності хочеться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій