56-річна Наталія Піпченко загинула 22 березня 2023 року, коли російська армія атакувала безпілотниками Київську область. Обстріли частково зруйнували 4-й та 5-й поверхи двох гуртожитків і навчальний корпус професійного ліцею в місті Ржищів. Там тоді загинули 9 людей.

Наталія загинула внаслідок одного з вибухів

Наталія – з педагогічної династії. Від 1989-го по 2023 рік працювала майстринею виробничого навчання у Ржищівському професійному ліцеї, була черговою в гуртожитку. Дуже любила роботу з дітьми. Наталія була також майстринею вишивки – в її доробку багато картин та ікон. Захоплювалася традиціями вишивки рушників.

Після нападу Росії на Україну в 2014 році Наталія долучилась до волонтерського руху, підтримувала українських захисників на передовій.

22 березня 2023, у ніч атаки російських безпілотників, була на роботі. За свідченнями учнів, після першого удару вона допомагала дітям вийти в укриття, заспокоювала їх. Наталія загинула внаслідок одного з вибухів.

«Вона була дуже добра і щира. Я завжди захоплювалась, як вона все встигала. Була і господинею, і спеціалісткою своєї справи, знаходила час творити. Дуже любила квіти. Любила, щоби все, що її оточує, було красивим і гармонійним. Ніколи не відмовила нікому в допомозі. Була мамою-подругою. Ми могли говорити на будь-які теми і це було дуже комфортно», – розповіла про Наталію її дочка Тетяна.

У Наталії Піпченко залишились мама, донька та двоє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.