Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Вікторівна Донець

"Наші військові приносили нам їсти у підвал"

переглядів: 107

Я переселенка. Ситуація дуже погана. Хати немає. Мій син народився 16 грудня 2022 року, чоловік помер 5 січня 2023 року. Зараз дуже важко.

24 лютого розпочалася війна. 25-го до бабусі прилетів снаряд, упав на подвір'я. 27 - хату розбили. Я туди не можу потрапити, тому що там «ДНР». І у Волноваху не можу, тому що у мене житла немає. А щоб отримати за хату компенсацію, у мене немає ні фото, ні відео. Туди потрапити неможливо.  

Дуже складно було виїхати із Волновахи, але завдяки ЗСУ, поки вони там були, 5 березня нас вивезли.

Нам дали зелений коридор всього на годину. Чоловік був водієм, йому дали машину, щоб він вивіз людей. Нас було семеро у підвалі і дитина семирічна з нами. 

27 лютого ми як залізли у підвал, і тільки 5 березня ми звідти вийшли. Коли ми там сиділи, нам наші військові приносили їсти. Тому що у нас взагалі нічого не було. Нас військові годували. І борошно нам приносили, і масло, і сало свіже приносили. Щоб була у нас можливість вижити. Вони нам дали можливість виїхати. Якби не вони, можливо, нас би вже не було в живих. 

Нам запропонували або Покровськ, або Мирноград. Документи у мене згоріли разом з хатою.

Гуманітарну допомогу нам надав Червоний Хрест. Їм дякую. Від Ріната Ахметова привозять машини з допомогою. Дуже йому дякую за те, що допомагає людям.

Я дуже сподіваюсь, що буде мир. Щоб я і мої син і донька залишились живими. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Волноваха 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло діти внутрішньо переміщені особи їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій