Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Іванівна Руденко

«Наші мирні світанки порушили залпи танків і «Градів»

переглядів: 1001

Степ, зарослий буркуном, терикони в ранковому тумані на горизонті, кургани, що дрімають і ховають легенди про славні походи предків, – це моя мала Батьківщина. Загубилося в степу, потопає в зелені садів і балок моє рідне шахтарське містечко Гірське. Саме тут, у шахтарській сім'ї я народилася, тут відбувалося дорослішання та становлення в дусі найкращих шахтарських традицій.

Мій життєвий шлях був непростим, але я вдячна своїм батькам за те, що навчили цінувати в людях доброту, чуйність, порядність, не боятися труднощів, наполегливо йти до наміченої мети, приймати правильне рішення. Цими моральними принципами керуюся все життя.

За останні 30 років роботи викладачем у місцевих школах не минули для мене безслідно. У мене багато добрих і чуйних учнів і їхніх батьків, колег – однодумців, друзів.

Особливо гостро я усвідомила це, коли почалося воєнне лихоліття, коли наші мирні світанки порушили залпи танків і «Градів». Горе увірвалося в кожну сім'ю. Хтось пішов воювати, хтось покинув рідні місця та став біженцем, хтось залишився виживати тут. Серед таких була і я.

Із завмиранням серця, сидячи в підвалі під час чергового обстрілу, вдивлялася в очі онучат. Згаслі дитячі оченята, у яких застигли страх і питання: «Що ж буде з нами?»

Рятував усіх оптимізм мого батька, ветерана Великої Вітчизняної війни, його мудрі слова підтримки допомагали виживати під час обстрілів і тоді, коли почалося безгрошів'я – ні зарплат, ні пенсій.

Серце стискалося від безвиході. Ночами молилася та плакала, вимолюючи в усіх святих порятунку для нашої землі.

Згадую зараз ці страшні дні, і дедалі частіше спливають у пам'яті слова про людинолюбство, чесноту, милосердя. Підтвердженням цього стали перші у 2015 році рейси гуманітарної допомоги Фонду Ріната Ахметова до нашого міста. Скільки людей врятували ці продовольчі набори! З яким нетерпінням чекали та чекають донині містяни видавання гуманітарної допомоги!

Скільки теплих слів подяки на адресу волонтерів Штабу і самого Ріната Леонідовича! Як промінчик світла в сірих неспокійних буднях жителів прифронтових територій, ваша допомога допомагає нам вірити, що є ще в нашій країні люди, здатні зрозуміти, підтримати та допомогти, що не втратили вони в рутині громадських колотнеч міцний душевний кістяк, порядність, чесність, любов до людей, співчуття та бажання дарувати тепло своїх сердець іншим.

Хочу побажати Вам, Рінате Леонідовичу, усім працівникам вашого Фонду в Новому році великого людського щастя, добробуту, миру та злагоди всій нашій країні.

Низький уклін Вам, Рінате Леонідовичу!

З повагою, Руденко Ольга Іванівна

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гірське 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій