Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Василівна Шевченко

"Наше село в дуже тяжкому стані, але є надія, що ми повернемось"

переглядів: 19

Ми мешкали в селі Максимільянівка біля Мар'їнки. 24 лютого 2022 року зранку все було як звичайно, а потім ми дізнались, що відміняються заняття в школі, почали телефонувати близькі та рідні. Ті, хто були в Харкові та Києві, звичайно, були дуже налякані. Хто мав змогу, ті виїжджали відразу. Ми цей день пережили в тяжкому моральному стані.

На початку квітня ми виїхали. Проживаємо зараз в місті Дніпро. Максимільянівка наша зараз, на жаль, в дуже тяжкому стані, але є надія, що ми повернемось.

Звичайне наше життя робоче зруйноване. Ми залишилися без нічого: без житла, без роботи. Ми побачили всю цю розруху, смерті людей - це найстрашніше, тому що життя - це головне. Багато людей поранених і покалічених – це жах.

Для мене безпека дитини на першому місці. Дорослий син машиною своєю вивозив нас - він виїхав раніше і на той момент уже був у Дніпрі. Роботи у мене немає.

Але надія завжди є. Віримо і надіємося, що війна закінчиться скоро, і що ми повернемося на свою рідну землю.

Своє майбутнє я бачу на своїй рідній землі. Коли повернуться всі наші люди, ми все відбудуємо, і все запрацює. Налагодимо інфраструктуру - все буде не так, як раніше, а навіть краще.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Максимільянівка 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій