Шуліка Анастасія
Комунальний заклад освіти "Міський юридичний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів" Дніпровської міської ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Довга Світлана Василівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Бути українкою - це не лише національність, але й моя найбільша суперсила. Вона пройняла моє життя і стала не лише частиною ідентичності, але й джерелом незламності духу та сили, яка допомагає мені подолати всі труднощі.

Українська нація завжди була відома своєю стійкістю та незламністю. Від боротьби за незалежність в минулому до сучасного спротиву агресії - українці завжди готові боротися за свою країну та свободу, адже знають навіщо їм це. Ми захищаємо нашу землю задля мирного та вільного майбутнього наших дітей. Ця незламність відбивається в моєму серці, надихаючи мене бути сильною та відважною.

Справжню силу української нації можна побачити і в її культурному надбанні. Наша мова, музика, традиції та історія - це скарбниця, якою я пишаюся перед світом. Вона надає мені внутрішню стійкість та відчуття гордості.

Крім того, українська нація відома своєю гостинністю, що робить нашу культуру особливою. Ми завжди вітаємо гостей з відкритим серцем і готовністю продемонструвати наші традиції.

Що я роблю для перемоги? Оскільки я ще дитина і не можу зробити щось масштабне, ми з батьками або фінансово допомагаємо армії, або плетемо сітки для наших захисників.

Тож, бути українкою - це моя суперсила, яка надає мені незламність духу, глибокий зв'язок з культурним надбанням і підтримку спільноти, яка завжди готова підтримати один одного у важкі часи. І я впевнена, що наша об'єднуюча відвага та стійкість приведе до перемоги!