Роговой Єрмак, учень 9 класу Спеціалізованої школи l-ll ступенів Ліцею м. Шостка

Вчитель, що надихнув на написання есе - Моторна Ольга Михайлівна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Почуваючи себе українцем, мені завжди є чим пишатися. Ця впевненість виникає не тільки з історії та культури моєї країни, але й зі спільної духовності та солідарності українського народу. Україна – це країна з багатою історією, що нараховує тисячі років.

Ми внесли величезний вклад у світову культуру, починаючи від Київської Русі та закінчуючи сучасними досягненнями у літературі, мистецтві та науці. Наша мова – одна з найкрасивіших у світі, і це завжди було джерелом нашої гордості.

Українці завжди відзначалися своєю гостинністю, силкою духу та незламністю. Наприклад, Революція Гідності в 2014 році свідчила про нашу готовність боротися за свої права та свободу. Ми підтримуємо один одного в складні часи і завжди стоїмо разом в обличчі викликів.

Україна також славиться своєю природною красою, від Карпат до Кримських гір. Ми маємо різноманітні страви, які дарують нашим гостям незабутні смакові враження та традиції, що збереглися впродовж століть.

Проте моя гордість була особливо відчутною в останні роки. Україна стала символом боротьби за справедливість і свободу в очах світу.

Наша нація об’єдналася в боротьбі проти агресії, і ця солідарність вразила світ своєю силою.

Тому я пишаюся тим, що я українець. Наша країна – це скарбниця духовних цінностей, наш народ – це спільнота, яка завжди вистоїть у випробуваннях і завжди матиме самобутність  і вічну красу.