Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Мідловець

«Нам сказали: «Сьогодні ваша бабуся померла»

переглядів: 17

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

81-річна Ніна Мідловець жила в Маріуполі. Коли росіяни зруйнували її дім, вона з родиною вирішила евакуюватися з окупованого і знищеного міста. Жінці довелося пройти «фільтрацію», її вивезли до тимчасово окупованої росіянами Макіївки, де вона невдовзі померла.

«Нам сказали «сьогодні ваша бабуся померла»

Родина Ніни Мідловець розповіла, що «фільтрацію» вони проходили в тимчасово окупованому селищі Мангуш.
«Там у нас забрали нашу бабусю для «кращого життя». Нас із нею не пустили, бо в нас не було фільтраційного листа. Бабусю відвезли до Макіївки в будинок для людей літнього віку», – розповіла Олеся, онука Ніни Мідловець.

Про обставини смерті та місце поховання Ніни Мідловець її родині не повідомили. «5 червня нам сказали «сьогодні ваша бабуся померла», - розповіла Олеся. - Наприкінці березня бабусю провідували наші знайомі, які живуть в Макіївці. Вони бачили її стан. Бабусі обрізали волосся, їжі там було мало, годували по мінімуму, жодного догляду, жодних ліків. Знайомі розповідали, що бабуся без їжі та ліків і згасла».

Олеся пригадує свою бабусю світлою та доброю людиною. До пенсії Ніна Мідловець працювала на заводі «Азовсталь».

«Бабуся була людиною, яка останнє від себе відірве та віддасть тим, хто потребує. Завжди була опорою та підтримкою в усіх життєвих обставинах», – сказала онука загиблої.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя їжа Соцмережі окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій