Верхова Аріна
учениця 11 класу Академічного ліцею 1 ім. А. С.Малишка, м. Обухів
Вчитель, що надихнув на написання есе: Щербань Ольга Миколаївна

Моя Україна

Україна.Ранок.Лютий.
Ракети.Вибухи.Руїни.
Авто.Тварини.Люди.
Sms.Дзвінки.Новини.

Ні, це не сюжет фільму чи комп'ютерної гри, це реалії однієї країни в центрі Європи в 21 столітті.На землі багато народів і національностей, але саме зараз одна нація переживає становлення та повернення до свого коріння та традицій.

М-меншовартість
Е-еміграція
Н-незнання
Т-тупість
А-апатія
Л-лінь
І-ілюзорність
Т-тиранія
Е-егоїзм
Т-трафаретність

Вишиванка, вінок, соняшники, калина, Київ, Карпати і ще багато іменників, які, як ми вважали, робили нас українцями. А чому ми забули про дієслова?

Дієсло́во (лат. verbum) — самостійна частина мови, що вказує на дію або стан предмета й відповідає на питання «що робити?», «що зробити?».

Самостійна..Дія...Що робити?

Тож, що ми можемо зробити, щоб бути не просто жителями України, а саме українцями? Визначити, які риси характеру наших предків допомагають вистояти і нам:

  1. Вміння забути, хто за кого голосував, хто в якій частині країни живе, хто яку має освіту і достаток, та об'єднатися заради однієї мети -виколупувати бруківку на Майдані або донатити на ЗСУ.

  2. Зрозуміти, що хоч ми і не очолюємо список кращих країн для життя, але нам є, що втрачати: свобода, демократія, право вибору.

Саме тому на картинках козаки часто зображені в позі «руки в боки», а не в позі «на колінах».

М-можливості
Е-економіка
Н-набуток
Т-твердження
А-альтруїзм
Л-легалізація
І-інтелект
Т-тенденційність
Е-еволюція
Т-терпимість

Колись праця зробила з мавпи людину. Предки відвоювали наші території, щоб ми могли бути українцями.Ми повинні назавжди вибратися з, «тайожного союза» та стати частиною європейського цивілізованого світу.

У чому наша суперсила і за яке майбутнє ми боремося - я тобі розповіла. Тепер думай - що ти можеш зробити заради перемоги. І дій.