Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Іванівна

«Найстрашніше було, коли «Гради» полетіли»

переглядів: 32

Мені 48 років. Я з міста Авдіївка Донецької області. Моя дитина має інвалідність. 

У нас вже десять років війна, тому такого чогось несподівано для нас не було. Запам'ятала, коли вже по місту полетіли «Гради». Ми сиділи в підвалі, потім я відчула, що полетіло на район Хімік. А через декілька хвилин нам подзвонили рідні з багатоповерхівки і сказали, що прилетіло туди. 

Авдіївка всі десять років була українською, тому гуманітарна допомога у нас завжди була. В нас у приватному секторі скважина, тому ми не залежали ні від центрального опалення, ні від водопостачання. З продуктами все було нормально. А з медициною були проблеми. У дитини окуляри, за ними в Покровськ було далеко їздити. І групу ми їй оформили вже коли виїхали. Зараз ми проживаємо з батьками, винаймаємо житло в місті Кропивницькому. 

Виїжджали під обстрілами, коли вже «Гради» полетіли. Батьки нещодавно приїхали, бо дома уже неможливо залишатися. Вони мешкали в Семенівці, це неподалік від Авдіївки.

Мене досі все шокує, бо міста нашого вже немає, нам повертатися нема куди. У всіх членів родини було приватне житло: у кого квартири, в кого – будинки, а зараз нічого немає. І ми не знаємо, що робити. Житло винаймати дуже дорого, а батькам вже за сімдесят. З батьками разом жити вже важкувато. Ми всі звикли до свого дому. У нас уже ні минулого немає, ні майбутнього. Дуже багато людей, які втратили своє житло.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло люди з обмеженими можливостями діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій