Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Гостєв

"На виїзді з Тростянця їхня автівка підірвалася на протитанковій міні"

переглядів: 289

67-річний Віктор Гостєв загинув 26 березня 2022 року. Це був день звільнення Тростянця, який до того впродовж місяця перебував в окупації. Віктор з дружиною Софією поїхали навідати старшу доньку до села Люджа, що за вісім кілометрів від міста. На виїзді з Тростянця їхня автівка підірвалася на протитанковій міні.

На виїзді з Тростянця їхня автівка підірвалася на протитанковій міні

Через відсутність зв’язку дізнатися про трагедію рідні змогли не одразу. «Близько 14.00 вони підірвалися, пролежали ніч на дорозі. Мій чоловік та син змогли забрати тіла через добу. Ми їх одразу і поховали», – розповіла Інна. Авто подружжя з розкиданими довкола особистими речами і документами побачив знайомий родини.

Віктор та Софія Гостєві планували перебратися до молодшої доньки, яка мешкає в Німеччині. Інна припускає: 26 березня батьки їхали до неї, аби попрощатися.

Віктор Гостєв за спеціальністю – будівельник. Деякий час працював у колгоспі, відповідав за сільськогосподарську техніку. Опісля з дружиною займався ремонтними роботами. Останні 15 років подружжя жило в Тростянці. Разом із Софією вирощували полуницю, любили поратися по господарству. Багато часу проводили разом і були наче одне ціле, кажуть родичі.

«Свого часу тато дуже хворів. У нього був рак горла. Мама завжди була поруч і разом вони змогли подолати цю страшну недугу», – розповіла Інна.

Рідні пригадують Віктора суворим та разом з тим дуже люблячим батьком і дідусем. Він завжди давав цінні поради та в усьому допомагав.

У Віктора Гостєва залишились три доньки, четверо онуків і три правнучки.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Тростянець 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій