Кравченко Людмила
Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М.І Ситенка
Вчитель, що надихнув на написання есе: Нечваль Ірина Миколаївна

Моя Україна майбутнього

У кожного з нас є своя рідна країна, і саме ми творимо її майбутнє. Моя країна ‒ Україна. Вона розташована в самому серці Європи і має багату історичну та культурну спадщину, природні багатства. Проте, щоб зробити її майбутнє щасливим і процвітаючим, потрібно відповідально ставитися до кожного етапу розвитку і життя країни.

Кожен з нас несе відповідальність за її долю. Ця думка завжди була для мене ключовою, але особливо стала актуальною в сьогоденні. Моя країна ‒ це місце, де я народилася, де я виросла і де я планую будувати своє майбутнє.

Мої патріотичні погляди є головними критеріями, які дозволяють досягти успіху в будь-якій справі. У сучасному світі, де зміни відбуваються дуже швидко, важливо бути відкритими до нових ідей та інновацій. Моя думка про майбутнє України базується на демократії, правах людини, розвитку освіти та культури.

Понад усе, моя країна ‒ це історія, культура, ідентичність, що перейшли від покоління до покоління. Вона ‒ мозаїка різних людей, мов, традицій і поглядів. Моя країна ‒ це багатство, яке треба берегти. Україна за свою історію пережила багато репресій, розподілів, війн та ніщо не зламало її.

Моя основна віра ‒ віра у молодь, яка є рушійною силою будь-якої прогресивної країни. Саме українська молодь має великий потенціал, і я вірю, що діти та підлітки, які сьогодні здобувають освіту, стануть справжніми лідерами завтрашнього дня. Тому важливо надавати їм якісну освіту та можливості для саморозвитку. У моїй країні не місце радянським поглядам на життя, де кожен живе в рамках суспільства, у моїй країні місце щасливому життю, в якому кожен громадянин має свою думку та право на її висловлювання, а не нав'язані ленінським режимом стандарти.

Але разом з цим, моя країна ‒ це і відповідальність за те, що відбувається в ній. Політика, економіка, екологія ‒ сфери, де кожен громадянин може зробити свій внесок на користь розвитку української держави. Ми всі маємо право висловлювати свою думку, голосувати на виборах та боротися за зміни в країні на краще. Мене сьогодні вражає стрімко зростаюча свідомість громадян та їхня активна участь у громадських ініціативах. Проте я також бачу корупцію, бідність та соціальну нерівність. Мій особистий досвід показує, що потрібно змінювати ситуацію на краще, працюючи над усуненням цих проблем.У першу чергу потрібно розпочати боротьбу з корупцією в Україні, адже саме це негативне явище стримує економічний розвиток та підриває довіру громадян до влади. Важливо вжити кроки для боротьби з цією проблемою, включаючи зміцнення правової системи та створення ефективних антикорупційних органів.

Обов’язковою умовою щасливого майбутнього для України є реформування освіти. Інвестиції в освіту є ключовим чинником для розвитку будь-якої країни. Міністерство освіти повинно зробити акцент на покращенні якості освіти, підвищенні заробітних плат вчителям та створенні можливостей для доступної вищої освіти.

Звісно, не можна залишити без уваги економіку України. Мета уряду ‒залучати інвестиції для створення сприятливого бізнес-середовища та розвитку малих та середніх підприємства, розробити програму дій щодо зменшення безробіття.

Також одним із головних пунктів щасливого майбуття є політична стабільність. Важливо підтримувати соціальну рівність та демократію в країні. Це означає розбудову незалежних інституцій, дотримання прав людини та свобода преси. Ну і куди ж без розвитку інфраструктури. Українські парламентарі повинні впроваджувати програми щодо покращення якості доріг, комунальних послуг, що зробить якість життя громадян кращою, а Україну більш конкурентоспроможною.

Моя країна в моїх руках ‒ це не лише слова, а реальна можливість. Власними діями та рішеннями ми, юні, перспективні, молоді, зможемо зробити нашу країну сильною та процвітаючою.