Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Боровик

«На наших очах змінювались люди, коли бачили, що про них піклуються»

переглядів: 1763

Я була координатором бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова. Волонтери Фонду проявляли мужність, ризикували власним життям. Часто ми були змушені видавати набори виживання й надавати гуманітарну допомогу під обстрілами. Приїжджали в населені пункти й бачили дуже багато зруйнованих будинків, доріг. Бачили людей, які занепали духом, вони були без звʼязку із зовнішнім світом.

Ми доставляли допомогу приблизно в 100 населених пунктів. Нас супроводжувала різна погода, різні пори року. І в дощ, і в сніг, і під обстрілом ми видавали гуманітарну допомогу. Одягнені були в бронежилети, потрапляли під вибухову хвилю. Це дуже страшно.

За цей весь час дуже важко виділити одну якусь подію, тому що ми дізналися сотні трагічних історій і особисто були знайомі із цими людьми.

У сім’ях під обстрілами гинули родичі, близькі. Люди залишалися інвалідами, залишалися без даху над головою. У селах Опитне й Піски люди понад шість років жили без світла. І тільки в 2021 році їм підключили електропостачання.

Ми намагалися зробити все, що від нас залежить, щоб допомогти найбільш беззахисним. Дітям, людям похилого віку, самотнім мамам, інвалідам. Окрім видачі наборів виживання, ми допомагали, підтримували теплим словом, тому що це дуже важливо для людей.

Коли ми приїжджали, ми бачили дуже багато зруйнованих будинків, доріг і згаслий погляд людей, їх злидні. Але був у цьому і позитивний момент – ми везли їм надію та співчуття. І бачили, як на наших очах змінювались люди, коли вони бачили, що про них піклуються.

Вони на нас дуже чекали, вони рахували дні, коли ми знову прийдемо та привеземо набір виживання для них.

Побачивши на власні очі стільки подій, які проносилися перед нами щодня, стаєш морально сильніше, цінуєш своє життя ще більше.

Дуже хочеш, щоб було мирне небо над головою, і люди були здорові. І я б хотіла подякувати Фонду Ріната Ахметова за те, що він рятує мільйони життів. Дякую своїм колегам-волонтерам! У нас була дуже згуртована команда, ми один одного виручали в різних ситуаціях.

Без душі й серця неможливо зробити цю роботу, яку роблять співробітники Фонду Ріната Ахметова.

Мрію про мир. Щоб усі були здорові, і про мир. І тоді все буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 Відео Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій