Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дерія Бережна

«Ми сиділи в притулку, плакали й телефонували батькам»

переглядів: 747

Я народилася в Донецьку – місті мільйона троянд, доглянутих і чистих вулиць, красивих парків і пам’яток.

Ми сиділи в притулку, плакали й телефонували батькам

Поруч із моїм будинком була російськомовна школа, але ми з батьками вирішили, що я буду навчатися в україномовній школі. Незважаючи на те, що вона була далеко від мого будинку, я із задоволенням бігла туди щоранку. Улітку ми завжди їздили на море або в ліс відпочивати.

У 2012 році Донецьк приймав Чемпіонат Європи з футболу. Було реконструйовано аеропорт, залізничний вокзал, побудована перлина нашого міста – «Донбас Арена».

Ми сиділи в притулку, плакали й телефонували батькам

Потім почалася війна. Я досі пам’ятаю день, коли після уроків ми з друзями гуляли у дворі школи, як раптом різко пролунав дуже страшний гучний вибух. Усі злякалися, побігли до школи. Ми сиділи в притулку, плакали й телефонували батькам. Було дуже страшно.

Ми тимчасово виїхали з Донецька. Усі мої друзі й родичі роз’їхалися по різних містах.

Зараз вечорами на вулицях у Донецьку дуже мало людей, машин, місто дуже спорожніло. Дуже хочу, щоб настав мир, щоб донеччани повернулися до своїх домівок, зустрілися з рідними, щоб ми гуляли й не згадували про комендантську годину.

У 2014 році наш донецький бізнесмен Рінат Ахметов організував для дітей табір на «Донбас Арені». Я із задоволенням до нього ходила. У 2015 році за програмою «Мирне літо» я поїхала в табір «Факел» у Бердянську. У 2016 році я була в таборі «Альбатрос» у Генічеську. Наступного року їздила в табір «Дельфін» у Святогорську. А в 2018 і 2019 роках завдяки цій програмі я була в таборі «Перлина Донеччини».

Дуже хочу, щоб наша футбольна команда «Шахтар» повернулася в Донецьк і зіграла матч на рідному стадіоні «Донбас Арена».

Ми сиділи в притулку, плакали й телефонували батькам

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 2016 2018 2019 Текст Історії мирних діти 2014 2015 2016 2018 2020 обстріли безпека та життєзабезпечення обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій