Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Голубнича

«Ми звикли до того, що іноді бахає»

переглядів: 838

Два місяці сиділи ми без світла. Але зараз, слава Богу, роблять. Води й газу немає. Буває, що дуже голосно стріляють. Слава Богу, сюди не прилітає. Ми топимо дровами, але їх взяти немає де, а купити – сюди не дозволяють привозити, можна тільки на своєму транспорті.

Ми звикли до того, що іноді бахає

... У нас старший Сашко дуже сильно злякався, коли в серпні був обстріл. Після цього він став на все реагувати агресивно.

Ми звикли до того, що іноді бахає

Починаєш йому щось: «Сашко, так не можна». А він починає ще більше кричати, його чіпати абсолютно не можна. Раїса нічого, нормально перенесла бомбардування. Слава Богу, із нею нічого. А Сашка потрібно вести до психолога, щоб якось заспокоїти.

Діти бігають, граються. Буває, якщо далеко десь бахає, то вони продовжують бігати, уже не реагують. Спочатку, звичайно, лякалися, а зараз ходять: «Мамо, бахає». І все. Раніше бігли, боялися, а зараз нічого, уже нормально. Ми звикли до того, що іноді бахає, практично на це не реагуємо. Коли починається дуже голосно, тоді так.

Ми звикли до того, що іноді бахає

Два дні тому було дуже голосно. Добре, хоч у нас ніде не приземлилося. Ми сиділи тихесенько й молили Бога, щоб воно сюди не прилетіло. У кімнаті сидимо на підлозі, підвал є, але ми в підвал не полізли. У нас тут свій будинок, мамин, ще бабусин, ми сюди переїхали. А той, що у нас розбило, там взагалі немає підвалу. Є гараж із ямою, ми там і сиділи.

Ми переїхали, тому що в нас перед будинком упав снаряд. Тоді вбило собаку, вилетіли всі скельця. У нас було три вікна в будинку, і всі три вилетіли. Був триквартирний будинок, але зараз із трьох сімей не живе жодна, тому що там жити неможливо. Будинок розійшовся, вікна не поставиш, бо його потрібно спочатку стягувати. Ми живемо з мамою і бабусею.

Ми звикли до того, що іноді бахає

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лебединське 2015 2016 Текст Історії мирних жінки діти 2015 2016 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій