Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Федотова

«Ми допомагаємо переселенцям інтегруватися на новому місці»

переглядів: 751

Своє 15-річчя ми – макіївська громадська організація – зустріли на Дніпропетровщині. За ці роки з напіваматорського руху з порятунку міських безпритульних наш «клуб» перетворився на координатора мережевих проєктів. Сьогодні ми як організація-переселенець працюємо над проєктами з підтримки тимчасово переміщених осіб, але не залишаємо й звичну діяльність.

Зараз наша команда працює над двома головними завданнями – порятунком тих, хто не може сам адаптуватися після травми або переїзду до нової реальності, і над відновленням пораненої війною країни.

Коли в містах Донбасу почалися активні військові дії, було прийнято рішення евакуювати організацію. Більшість співробітників, серед яких сім’я з п’ятьма прийомними дітьми й жителі притулку (соціально незахищені мами з маленькими дітьми), погодилися на переїзд. Він не готувався заздалегідь, і знайти хоча б тимчасове житло для семи сімей виявилося нелегким завданням. Спочатку довелося тулитися в одному-єдиному будинку в селі під Дніпропетровськом.

Нещодавно ми запустили новий проєкт з інтеграції переселенців у сільські громади. Досвід показав, що вижити на землі людині без значних фінансових ресурсів простіше – тут дешевше житло, є можливість самозайнятості, потенціал для забезпечення своєї сім’ї щонайменше продуктами харчування. Однак дуже часто переселенці не мають достатніх знань і навичок для цього. Крім того, відсутність соціальних зв’язків на новому місці лякає. Проєкт покликаний показати переселенцям-городянам нові перспективи, а тим, хто вже готовий облаштовуватися в селі, — допомогти з налагодженням контактів й адаптацією.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 Текст Історії мирних жінки безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій