Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина та Дмитро Похиленки

«Залишилися живі завдяки молитвам»

переглядів: 958

У мене важка форма діабету з дитинства, тричі на день я колю собі інсулін. Тільки за останній рік я десять разів впадала в кому.

Скільки разів мене чоловік рятував – не злічити. А йому ж самому ледь вистачає сил, у нього хвороба Паркінсона, ходить – труситься, було й онкологічне захворювання.

Своє селище за весь час війни ми жодного разу не покидали. Від обстрілу спочатку ховалися в підвалі, звідки мене чоловік двічі чи тричі витягував напівживу. Ні пити, ні їсти ми не мали, ні світла не було, нічого.

А одного разу обстріл почався, коли ми були у дворі. Я тоді дістала молитовник і почала читати. Снаряди зруйнували сусідні будинки, а нас дивом не зачепило осколками. Ми вижили завдяки цим молитвам.

Залишилися живі завдяки молитвам

Але всі ці стреси загострили наші старі хвороби та спричинили появу нових. Усі наші пенсії з інвалідності йдуть на ліки. І дедалі частіше ми вибираємо: тепло в будинку або їжа. Купиш дрова – залишиться грошей тільки на один хліб.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій