Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Черномашинцева

«Ми навчилися розрізняти звуки снарядів, що вилітають, від тих, що падають»

переглядів: 880

Війна – це позбавлення. Втрата малої батьківщини. До війни в мене була стабільність у житті. Рідні та близькі були поруч. Коли почалася війна, почалися поневіряння та втрати. З’явився страх за батьків і за сина, за колег, які змушені працювати під час обстрілів. До речі, тоді ми навчилися розрізняти звуки снарядів, що вилітають, від тих, що падають.

Ми навчилися розрізняти звуки снарядів, що вилітають, від тих, що падають

Розмови були тільки про одне: як не потрапити під раптово початий обстріл. Плюс обговорювалися проблеми, що з’явилися, з водопостачанням через аварії, викликані руйнуванням. Взагалі у 2014 році Макіївка була наполовину порожньою, транспорт працював погано.

Ми переїхали до Маріуполя. Зміна місця проживання в зрілому віці завжди складна. Це і знімне житло за наявності затишного будинку на батьківщині, і втрата батьків, і розрив відносин із друзями. Але при цьому малоймовірно, що я повернуся додому, коли війна закінчиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій