Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Андріївна Гречишкіна

«Ми з хати нікуди не виходили, нікуди не бігали»

переглядів: 586

Снаряди падали в городах, люди гинули під осколками біля порога свого будинку. Усе це бачила Віра Андріївна з Трьохізбенки. Вона знає, як виглядає озброєння, яке порушило їхнє мирне життя.

Коли війна почалася, в мене син хворий був. Повезла я його до лікарні до Лисичанська. Туди пропустили, а назад не пускають. Довелося в полі ночувати, просто в машині.

Через обстріли в нас і вікна порозбивало, тому що снаряди падали в городах. Я їхала до сина в Лисичанськ, а на мосту йшли бої. І гранати бачила, і всякого сорту озброєння. Це — жах!

Ми з хати нікуди не виходили, нікуди не бігали

Ми з хати нікуди не виходили, нікуди не бігали. У нас тут одні побігли до підвалу, і поки з дому до підвалу бігли, снаряд впав – і всіх трьох вбило. І мати, і дочку, і дівчинку маленьку.

Досі ми всі в напрузі трясемося, як стукнуло щось – усе, ми підстрибуємо. Від кожного шереху лякаємося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) діти перший день війни 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій