Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Федорівна Кундіус

«Ми б не вижили, єслі б не гуманітарна помощь»

переглядів: 566

14–15-й роки ми сиділи в підвалі іюнь, іюль, август. Бувало, що і восени було холодно, а ми в підвалі. У нас тоді не було води, свєта, ми дуже тяжело переносили. 

Я сиділа з одною женщиною, вона інвалід другої групи. Тут осталися одні старики. Готовили кусок хліба, якщо встигали спекти. А в підвалі була купорка – так і виживали. 

Тоді й кушать не хотілось. Разговарівали у підвалі, а воно як дасть наче возлє підвалу! Не дай Бог!

Здоров’я дуже підкосило, зрєніє упало. А сосєдка вообще пам’ять потіряла, у неї нема ні дітей, нікого. 

Нам взялась помагати одна жінка. Вона на своїй машині привозить нам продукти два рази в неділю. Все, що може загрузити в легкову машину, привозить, а ми купляємо собі. Місяці два назад мені перекривали кришу. Тут майже всю вулицю перекривали, бо все було побито.

Ми б не вижили, єслі б не гуманітарна помощь

Поки не стріляють якось заспокоюємось, а потім знов починають стріляти. Біля нас недалеко село Невельське, оттуда дуже хорошо в нас чуть. Вже восьмий год, Господи! Я казала: «Ми, навєрно, не доживем, шоб хотя би полгода пожить у мирі».

Хочу, щоб бистрей война закончилась. Оце саме главне. Богу молимось і просим Бога помогти, ну скільки можна, вже восьмий год. 

Ми получали помощь від Ріната Ахметова. Боже, та ми б не вижили, єслі б не гуманітарна помощь, спасібо большоє. Є в людей сочуствіє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій