Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Юріївна Сахарчук

"Морально дуже важко. Доводиться починати все спочатку"

переглядів: 135

У Маріуполі ми мешкали останні сім років. Наша родина з Кривого Рогу. Мій чоловік військовий і з 2014 року, коли почалися події у Маріуполі. Він захищав місто, у нього є нагорода. Нам довелося переїхати до Маріуполя. Ми бачили, як він почав відбудовуватися, оживати, процвітати на наших очах. Місто стало гарним, радісним, квітучим, розвиненим. Стільки було зусиль вкладене у Маріуполь, але прийшла війна. Чоловік продовжує захищати Україну і всіх українців, але міста, на жаль, немає. 

У перший день повномасштабної війни о четвертій ранку ми почули гучні вибухи, і зрозуміли, що це щось недобре. І це не повторення 2014 року, а щось набагато страшніше. Нам довелося вирішувати долю нашої родини у той перший страшний ранок. Ми змогли виїхати, але все там залишили. Переїхали до Кривого Рогу. 

Нам пощастило, а люди, які сподівалися, що це тільки ескалація, яка швидко мине, прирекли себе на загибель. Можливо, люди чекали на "русскій мір". Така моя особиста думка. 

Морально дуже важко, бо наша родина у Маріуполі почала життя спочатку, і сім років ми дуже багато зусиль вкладали у наше життя, у побут, у наше майбутнє. Але завдяки моїм батькам, які живуть у Кривому Розі, ми отримали велику підтримку. 

Приємні події у мене пов'язані з родиною. Я пишаюсь своєю донькою, яка змінила чотири школи за сім років, але досягає високих результатів у навчанні, вона відмінниця. Це - наша перемога. 

Війна закінчиться, коли ми не тільки оборонятимемось, але й будемо наступати, щоб вигнати всіх орків. Нам потрібно більше допомоги, щоб ми могли дати їм відсіч.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій