Юлія Петрова та її чоловік Даніїл загинули від російських обстрілів Києва проти ночі 24 червня 2023 року. Частина ракети влучила в помешкання подружжя у Солом'янському районі.

Моїх друзів більше немає серед живих

«Моїх друзів більше немає серед живих. Ще ввечері ви кидаєте один одному мемасики, плануєте спільну поїздку та святкування дня народження. А за кілька годин їх просто не стало. Загинули від російської ракети. Отак моторошно обірвалися життя. А в серці утворилася дірка завбільшки з кратер…», – написала подруга сім'ї Ірина Литвиненко.

Юлія Петрова була родом із Хмельниччини. Працювала менеджеркою з туризму. Мешкала разом зі своїм чоловіком в Києві. У квартиру в Солом’янському районі пара переїхала за кілька років до трагедії.

Юлія захоплювалася фотографією. Як і Даніїл, була учасницею клубу історичної реконструкції «Рарог». Разом їздили на лицарські турніри, цікавилися подорожами та історією. Підтримували Збройні сили України.

«Юля була чарівною дружиною Даніїла та справжньою подругою. Вірною супутницею в усіх його пригодах. Була талановитою фотографкою і палкою вболівальницею наших турнірів... Біль переповнює серце, ми завжди будемо вас пам'ятати! Спочивайте з миром, дорогі друзі», – написав друг сім’ї Артем Береговий.

«Дуже хочу вас запам'ятати такими, як побачила вперше. Тебе, дівчино з бездонними очима, яку ми наче ще тільки вчора приймали до галасливої Рарого-родини, мазали в сажі та називали своєю посестрою. І тебе, хлопче з вічною усмішкою, в якого ми сиділи на кухні після мого першого в житті реконструкторського фестивалю і тринділи про те, як ефективніше та веселіше бити людей залізяками. Мала честь знати вас обох. Вічного вам кохання у засвітах», – розповіла подруга сімʼї Крістіна Дзюба.

У Юлії Петрової залишилися батьки.

24 червня 2023 року удар російської армії по столиці відібрав життя п’ятьох людей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.