Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Литвин

«Моє веселе дитинство затьмарила чорна хмара»

переглядів: 1063

Мене звати Максим, мені 13 років. Хочу розповісти, що зі мною сталося. У дитинстві я часто хворів. Мої батьки мене оздоровлювали, возили на море, брали із собою в походи, відпочивали на дачі.

У шість років я почав відвідувати танцювальний гурток, займатися англійською мовою й зараз ходжу на заняття, у спортивну секцію. Але несподівано моє веселе дитинство затьмарила чорна хмара.

Усе в одну мить змінилося: я захворів. Усі були дуже налякані та розгублені.

Після лікування в ЦОА та ІТ (реанімації в місті Алчевську) мене перевели в Обласну дитячу клінічну лікарню, де поставили діагноз «Цукровий діабет». Мені здавалося, що життя закінчилося, але воно тільки починалося. Довелося переоцінити себе і людей навколо, навчитися жити зі своєю недугою.

У класі спочатку хлопці боялися, як поводитися зі мною, адже вони не знали нічого про мою хворобу. Зараз мені допомагають; добре, коли є справжні друзі й добрі наставники.

Одному Богу відомо, через що випало пройти нашій сім'ї. Усі разом вчилися жити по-новому. Уколи, дієта, режим, книги, батьки, друзі, наставники – усі брали участь у моєму новому житті.

Мені було важко не тільки через хворобу. Моя Батьківщина розвалювалася.

Усе валилося: і дитячі мрії, і на роботі в батьків не все було гладко, адже зупинився металургійний комбінат, який годував людей.

У місті створилася важка ситуація, перебої зі світлом, водою, їжею, необхідними ліками. Страх, голод, холод оселилися в житті людей. Зневірившись, наша сім'я звернулася до Фонду Ріната Ахметова «Допоможемо». Почувши нашу історію, нам простягнули руку допомоги, дали надію на життя.

Щиро вам дякую за надану допомогу, за промінчик надії, який Ви даруєте всім нужденним і зневіреним.

Для мене, як для всіх інших, важливим є моє майбутнє. Я хочу мати гарну професію й достаток, оповиту любов'ю сім'ю та вірних друзів, подорожувати й побачити світ.

Дуже важко виділити одну-єдину заповітну мрію, але найголовніше – вибрати свій шлях, знайти свою життєву дорогу. Найголовніше – прожити своє життя не даремно та бути потрібним і корисним людям.

Нехай скоріше прийде мир на нашу землю, люди стануть добрішими та милосерднішими, підуть геть хвороби та нещастя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій