Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми жили з сім'єю у підвалі в паркінгу"

переглядів: 94

Добрий день, Св.Миколаю! Мене звати Олександра. Мені 11 років. Я народилася в Києві і вчилася в школі до 24.02, поки не почалася війна.

Потім ми жили з сім'єю у підвалі в паркінгу, сподіваючись, що це швидко закінчиться. Але ставало тільки гірше, окупанти наступали на столицю. І ми вирішили виїзджати, куди очі бачать, бо рідних і друзів на заході країни в нас немає. Завдяки небайдужим людям нас прийняли в Коломиї. Ми прожили там півроку, і вирішили повернутись перед школою до Києва.

На жаль, восени в Києві почалися масовані обстріли і блекаут. Постійно пропадає інтернет, і я не можу навчатися онлайн. Це страшенно пригнічує і дратує. Але я тримаюсь, поки що тримаюсь. Мені допомагає мама, тато, брат і бабуся, яка виїхала з Херсона, який обстрілюють щодня. Там ще важче, ніж у нас.

Тому найбільше за все я хочу Перемоги нашої країни, і повернення мирного життя, щоб моє життя і життя всіх добрих людей стало нормальним і щасливим! Я заслуговую на це! Я хочу спокійного, радісного дитинства! Я ще не виросла і не можу керувати ситуацією. Я можу тільки молитися і робити свої справи якнайкраще.

Я стараюся, не дивлячись на повітряні тривоги, виключення світла і інтернету вчитися краще, ніж раніше, робити всі завдання, тести і контрольні на відмінно. І це мені вдається. Це мій стимул!

Мені не вистачає миру, світла і інтернету. А ще я мрію відпочити на морі, бо цього літа відпочинку так і не склалося... Але я дуже вірю, що наступного літа війна закінчиться і ми всі поїдемо відпочивати!

Св.Миколаю, принеси нам Миру, світла і спокою! А я буду дякувати тобі за це щодня!Лише принеси нам Миру!

Твоя Олександра

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта діти Обстріли Києва Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій