Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Васильович Турченко

"Ми тиждень прожили на картоплі"

переглядів: 50

Я шахтар і двічі переселенець. Перший раз я переселився до Маріуполя із Сніжного. Це місто шахтарів, я працював 17 років під землею. Тепер я у Запоріжжі. У Маріуполі втратив щойно придбаний дім. 

У перший день повномасштабної війни я їхав на роботу на Азовсталь. На зупинці мені хлопці сказали, що почалася війна, показали в телефоні новини. До кінця робочого дня не відпрацювали - начальник відправив нас додому. 

Найбільше дошкуляли відсутність їжі і холод. Спочатку магазини працювали, а потім усі зачинились. Люди жили у підвалах, ходили по воду під обстрілами. Тиждень прожили на картоплі. 

Найбільше шокувала сама війна. Обстріли мирних будинків, які були все ближче і ближче. 

Ми дізнались, що є виїзд, і 15 березня виїхали у бік Бердянська. Були проблеми з бензином - ледве його дістали. Вивезли з собою кота. Він з нами у підвалі просидів. 

Вражає людська підтримка. Коли допомагають абсолютно чужі люди, це дуже приємно. 

Ми виїхали до Запоріжжя. Тепер мешкаємо у гуртожитку. Працюємо на Запоріжсталі. 

Буде робота і зарплата - будемо жити. Якщо наша доблесна армія звільнить Маріуполь, будемо повертатися туди. Будинок наш не повністю розбитий: стіни продірявлені, дах пошкоджений. Ще й сусіди помародерили: винесли все звідти. Його заливають дощі. Але все це можна поправити. Головне - щоб був мирний український Маріуполь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій