Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Осадчук

«Ми переховувалися у підвалі школи майже два місяці»

переглядів: 252

Після тривалого перебування під вибухами та обстрілами Наталія разом з родиною намагається вижити у мірному місті

Я проживаю в Україні разом із своєю родиною. Наша сім’я потрапила в дуже складні життєві обставини від того часу, коли почалася війна. Я мама трьох дітей, маю два сини і доньку. Разом з нами проживають і мої батьки, вони вже пенсіонери.

З перших днів війни мені разом із дітьми, чоловіком і батьками довелося покинути свій дім, тому що в нашому селі йшли бойові дії. Спочатку ми переховувалися у підвалі школи майже два місяці - під постійними обстрілами і вибухами. Навіть не уявляла собі, що в наш час можна стикнутися з проблемою питної води, їжі та ліків.

Від холоду хворіли діти, а ліків ніде не було, навіть звичайний парацетамол ніде було придбати. Харчувалися тим, що могли дістати, та хлібом, який завозили військові. У мого чоловіка Андрія – інвалідність  третьої групи, у нього хвороба Бюргера (запалення кровеносних сосудів), немає пальців на нозі. В підвалі, в повній антісанітарії, постійно були потрібні стерильні бінти та медикаменти для перев’язок, але їх не було, тому що аптеки не працювали і ліки не привозили. Не було і знеболюючих.

Після того як Київську область звільнили від окупантів, ми стикнулися іще з однією страшною проблемою: мого чоловіка звільнили з роботи без попередження. Це дуже важко - залишитися з трьома неповнолітніми дітьми без коштів на проживання. Ще й чоловік залишився без ліків, а з його хворобою лікування потребує великих витрат. Старший син Віталій - студент першого курсу університету, середня дочка Аліна - учениця 11-го класу, найменшому сину 8 років. Свій день народження він святкував у бомбосховищі. Його єдиним бажанням було, щоб настав мир у нашій Україні.

Із працюючих в багатодітній сім’ї залишилась тільки я. Та горе не обійшло нас – я потрапила до лікарні, провела там майже цілий місяць. 27 травня мені видалили жовчний міхур. Операція пройшла важко, тривала три години. Наразі я на лікарняному, але лікування, напевно, теж прийдеться припинити, тому що коштів немає, ще й борг за операцію.

Буду дуже вдячна, якщо хтось зможе допомогти. Допомога моїй родині, яка залишилася в Україні, дуже потрібна на придбання дорогих ліків, на їжу, засоби гігієни, для того, щоб платити за квартиру, на одяг дітям, навчання сину, на сплату комунальних послуг.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я люди з обмеженими можливостями сім'ї з двома і більше дітьми 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій