Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Миколаївна Щербак

«Ми біля кордону живемо - то стріляють кожен день»

переглядів: 67

Мені 55 років, проживаю в Охтирці. На початок війни проживала з онуком, а донька з зятем працювали в Чехії.

Десь о п’ятій ранку прокинулася від вибухів, а потім почали їздити танки. Біля нас бій був недалеко – у мене і дім постраждав, і вікна вилетіли. Страшне, що робилося!

Був великий страх за онука - щоб з ним нічого не трапилося. Важко було дуже вивезти його до батьків. Ми спочатку виїхали у Полтаву, а звідти вже добиралися до Чехії. Я вже повернулася додому.

Дуже було страшно. В мене родичі проживали, бо у них не було тепла, коли ТЕЦ розбили. А потім вони мені допомогли виїхати в Полтаву.

В перші дні війни було і світло, і газ. Звісно, розбивали і відключали, але якось справляли. Ну і фонди допомагали. Від Фонду Ріната Ахметова я отримувала допомогу.

Знову ось недавно стріляли поруч. Я так перелякалася, що і не сказати! Ховатися ніде. Погріб у нас ніякий, така що страх постійний. Ми біля кордону живемо - то стріляють кожен день. 

Мені дуже хочеться, щоб війна закінчилася раптово – так, як вона і почалася. Прокинемося зранку, і нам скажуть, що війна закінчилася.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій