Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія

«Мені пощастило вчасно виїхати з Маріуполя»

переглядів: 134

Я жила в Маріуполі. Вранці 24 лютого виїхала звідти.

Прокинулася від вибухів. Я не була готова до такого, хоча напередодні мала якесь страшне передчуття. Ми зі знайомою виїхали о шостій ранку. Встигли вибратися з міста до активних обстрілів. Тільки-но проїхали селище Нікольське, що неподалік від Маріуполя, як його обстріляли.

Страшно було не знати, що трапилося зі знайомими і колегами. З ними два місяці не було зв’язку. Потім вони з’явилися в мережі і розповіли, з яким жахом зіткнулися.

Слухаючи їх, я дякувала Богу, що виїхала вчасно, бо не витримала б таких випробувань. Я дуже чуттєво все сприймаю. Всі мої рідні виїхали, а зі знайомих дехто залишився в Маріуполі.

Слухаю прогнози експертів і наївно вірю, що війна закінчиться навесні або влітку. Хоча, дивлячись на масштаби трагедії, розумію, що для врегулювання конфлікту потрібен тривалий час.

Після нашої перемоги хочу повернутися до рідного Маріуполя і звичного життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій