Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Євдокимова

"Син Богдан дивом залишився живим"

переглядів: 36

43-річна Галина Євдокимова загинула в багатоповерхівці на вулиці Архипа Куїнджі в Маріуполі.

Син Богдан дивом залишився живим

У березні 2022-го Галина з 18-річним сином переховувалася у підвалі багатоповерхівки на вулиці Куїнджі. Цей район перебував під постійними обстрілами. 20 березня снаряд влучив у будинок Галини.

«Під час обстрілу стався обвал плити з п'ятого на четвертий поверх у будинку №88 на вулиці Куїнджі. Галя була з родиною Потихач, вони якраз піднялися в квартиру по їжу. І загинули всі троє. Син Богдан дивом залишився живим. Він піднімався за ними, але трохи відстав на сходах», – розповіла Лілія Євдокимова, сестра колишнього чоловіка Галини.

Через кілька днів той будинок згорів. Після закінчення бойових дій останків там не знайшли. Влітку 2022 року будинок знесли. Мати Галини не знала про трагедію ще три місяці.

Галина Євдокимова народилася й виросла в Маріуполі. Працювала завідувачкою лабораторією кафедри туризму Приазовського державного технічного університету. Виховувала сина.

«Вона була люблячою мамою і дочкою, з повагою ставилася до своїх батьків. Була чуйною до чужого горя, завжди готова прийти на допомогу», – пригадала Лілія Євдокимова.

«Галя була нагороджена грамотою «Найкращий куратор» у 2021 році. Вона була веселою, добою, позитивною», – розповіла колишня однокласниця загиблої Наталія Хромець.

«Галочка. Наша сусідка. Дуже гарна дівчина. У неї прекрасний синочок. Завжди привітається. Ми часто з Галею розмовляли, коли вона вигулювала собаку. Що сказати… Йдуть хороші люди», – розповіла сусідка Раїса.

У Галини Євдокимової залишилися син, сестра і мама.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій