Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Володимирівна Гурідова

«Мріємо про настання миру»

переглядів: 610

Ми сиділи вдома, коли все почалося. Потім у підвалах дуже довго сиділи – у нас були маленькі онуки. Там і ночували. Готували в підвалі, було, що їжа скисала, світла не було по кілька тижнів.

Наш будинок постраждав, були пошкоджені вікна і двері. Дах нам відновили, привезли вікна і двері.

Мріємо про настання миру

Ми нікуди не виїжджали, не було куди їхати. Зараз живемо бідно. Мені зробили три операції, чоловікові відрізали пальці, у нього стався цукровий діабет, ліки купувати немає за що. Він переніс величезний стрес, і почали гнити пальці, нога три роки гноїться. Їжу не купуємо, їмо тільки те, що росте вдома, можемо взяти тільки хліб або цукор. Гроші йдуть на ліки, а вони дуже дорогі.

Зараз начебто тихо, але все одно ми на сторожі, як не кажи. Діти розбіглися, онуки тут, їх батьки залишилися на тому боці. Дорогу закрили, вони залишилися там, а ми тут. Ось таке життя.

Мріємо, щоб у нас був мир і все налагодилося.

Ми отримували гуманітарну допомогу. У грудні також роздавали бройлерів [від Червоного Хреста]. Завдяки допомозі ми змогли розплатитися трохи з боргами, заплатили за світло й за газ, купували діткам їсти. Це була велика допомога для нас. Я вдячна, що нам її давали.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я харчування дітей житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій