Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Родіонівна Лебедєва

"Маму сильно поранило, тому довелося виїхати"

переглядів: 48

Коли все розпочалося у 2014 році, ми жили майже під Донецьким аеропортом, у селищі Опитне. У наш будинок було кілька прямих влучань, на ділянку дуже багато. Батьки майже весь час залишалися там. Відновили будинок. А тепер знову було кілька прямих влучань. У липні маму сильно поранило і тому довелося виїхати. Один уламок влучив їй у спину, а інший у сідницю наскрізь. Той, що потрапив у спину, зачепив нерви біля хребта, буквально трохи і він би зачепив хребет. Військові їх не випустили і татові тоді довелося везти маму по полях, по бездоріжжю. Відірвав бампер, але потрібно було терміново їхати в лікарню. 

Наше селище Опитне було розташоване на лінії розмежування і перед повномасштабним вторгненням там обстановка почала загострюватися, почали пострілювати. Батьки за мене хвилювались, тому я була в Авдіївці у бабусі. Зранку я прокинулась від незрозумілого шуму, зайшла в інтернет і побачила новину про війну. Я почала телефонувати батькам, хвилюватися за них, але зв'язку вже не було. 

Нашу родину розірвало. Я жила в Авдіївці у бабусі, а батьки - в Опитному. У брата не зовсім було добре з психікою, а з початком повномасштабної війни стало гірше - то спалахи агресії, то паніка.

Я дуже раділа, коли в Опитному було спокійно і можна було побути з родиною, а потім це стали суцільні хвилювання за рідних. Навіть за себе не так страшно було. 

Коли почали захоплювати села, які раніше не були під окупацією, батьки наполягли, щоб я виїхала з Авдіївки. Через тиждень після того поранило маму. 

Поки виїжджали з міста, стріляли, але в цілому проблем з евакуацією не було. Тепер я перебуваю у Кривому Розі і навчаюсь на кухаря. Батьки переїхали до Покровська. 

За всі ці роки надія на те, що війна закінчиться, зникає. 

Хочеться щоб наші міста повернули. Щоб можна було жити в Донецьку. Мрію, щоб батьки були поряд, жили  в своєму будинку, для них він дуже важливий.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти переїзд поранені безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій