Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Сергіївна Ільїнова

«Мама була важко хвора. Ми її то в підвал, то з підвалу»

переглядів: 606

У перший день війни пам’ятаю, як зайшли до нас танки. Те, що приїхали, ще пів біди, а коли почали бомбити... Коли почали стріляти, тоді гірше було, це 2014-2015 роки.

Ми тоді в підвалі ночували, мама була важко хвора. Ми її то в підвал, то з підвалу...

Після обстрілів дах будинку пошкоджений. Востаннє, коли дощі сильні були, нас залило повністю. Потік знову дах, обіцяли відремонтувати, але поки черга не дійшла, або не знаю що. У нас і в городі падало, і в сусідів сарай розбитий.

До війни я працювала в Ясинуватій і члени нашої родини там працювали. Зараз повністю рух перекрито туди. Єдине – можемо виїхати в Торецьк. І в Новгородське, яке перейменували в Нью-Йорк, приїжджаємо в аптеку купити ліки.

Звичайно, важкувато без роботи. Може, я ще й працювала б, але довелося залишити через те, що мама захворіла. Вона лежача була, а потім почалися бойові дії. Зараз і ночами, і днями буває, що стріляють, але не так, як раніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2015 Текст Історії мирних 2014 2015 психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій