Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Зайцев

«Під час війни я зовсім став сліпим»

переглядів: 692

Перший день війни страшний для всіх був. Місяць я вже не пам’ятаю. Це у 2014 році було. Стрілянина, війна. Ми всі ховалися, але всі розриви бачили. Ховалися в підвалі, де завгодно. Наш будинок постраждав, у дах влучило. Досі в мене не вставлене ще вікно.

Дах нам відновили, у нас триповерхівка. Два вікна поставили: у кухні та спальні. А віконний блок і лоджія досі стоять не відновлені.

Фінансовий стан жахливий був, звичайно. Спочатку і пенсії не виплачували. Води в нас два роки не було. Тягали з криниці. Магазини не працювали. Привозили хліб машини.

Ми нікуди не виїжджали. У мене мати літнього віку, 80 років. Куди я поїду? Я ж не залишу її саму. Вона погано ходить, ноги хворі, артрит, артроз. Зараз сліпа, майже нічого не бачить.

Я інвалід дитинства, у мене одне око – з 9 років не бачу ним. Під час війни я втратив і на другому оці зір, став сліпим повністю. Два роки один туман бачив, потім осліп на друге око. Нерви, крапель не міг дістати, мені потрібно було крапати пілакорпін в око щодня. Вранці і ввечері, а буває і частіше. Це судинорозширювальне. Півроку я не міг дістати ні крапель, нічого. Досі аптеки в нас немає. Крапель не дістав, тиск очний замість двадцяти сорок п’ять. Запалення жахливе, і друге око в мене поступово осліпло.

Два роки одні тумани бачив і півроку зовсім сліпий був. Нікуди подітися. Грошей напозичали. Зробили мені операцію. Кришталик замінили, досі я ще вісім тисяч винен.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 Текст Історії мирних чоловіки 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій