Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр і Людмила Келембети

«Мама була живою і кричала та кликала на допомогу»

переглядів: 313

Подружжя Олександр Васильович (07.11.1957 р.н.) і Людмила Вікторівна (07.10.1958 р.н.) Келембети загинули під час пожежі, після прямого влучення снаряда в квартиру о 3.30 4 березня 2022 року. Пара проживала за адресою: Маріуполь, вул. Київська, 45, корпус 1.

Мама була живою і кричала та кликала на допомогу

“У них було пряме влучення у кухню. Обвалилася стеля, і впала на них несуча стіна зі спальні. Батько помер відразу. Тому мовчав, а мама була живою і кричала та кликала на допомогу. Але пожежа була настільки сильною, що сусіди не могли загасити, оскільки не було води…”, – повідомила дочка загиблих.

Що таке війна, подружжя відчуло ще в 2014 році, коли в селі Комінтернове внаслідок бойових дій було зруйновано їхній приватний будинок, там також все згоріло.

Келембети обоє працювали в депо №4 “Маріупольського трамвайно-тролейбусного керування”, чоловік – майстром, жінка – табельницею. Подружжя любило поратися на землі. Вони присвятили їй усе своє життя.

Мама була живою і кричала та кликала на допомогу

Людмила Вікторівна в 2021 році перенесла операцію з ампутації ноги, проте і далі прагнула жити. Подружжя мріяло побачити весілля онуків. “Але трапилася ця проклята війна і моїх дорогих батьків більше немає”, – розповіла дочка.

Історію передана до Музею порталом «Букви»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій