Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Федорівна Кириченко

«Людям прямо в машину влучив снаряд»

переглядів: 574

Умови в підвалах, де мирні жителі ховалися від обстрілу, призводили до загострення хвороб. А нагорі було ще страшніше – під обстріл міг потрапити будь-хто.

Це було в 2014 році, влітку, коли почали бомбити Первомайськ. Новотошківку восени почали бомбити, Оріхове трохи раніше. Я як раз була в Оріховому, коли почали бомбити. Я сиділа в кухні, і повилітали всі шибки разом із рамами. Мене відкинуло в бік, я під бомбардування потрапила. А потім уже приїхала в Новотошківку.

З 2014 року до 2019-го була затримка з водою та з їжею. А в 2016 році так взагалі ми сиділи пів року без світла. Води теж дуже довго не було. Але з водою ми якось вирішували – до криниці ходили.

Сиділи ми і в підвалі. У мене є ревматичне захворювання – і пішло загострення, потрапила в лікарню в Сєвєродонецьку через це. А після неї півтора року дуже погано ходила.

Людям прямо в машину влучив снаряд

У мене є брат рідний. Ось як почалося тут, коли завалився будинок під час сильного бомбардування в 2015 році, ми на свій страх і ризик сіли в машину брата і виїхали. Після нас ще машина поїхала, а десь години через дві зі сусіднього селища людям прямо в машину влучив снаряд.

Ми їхали в машині, і нам було дуже страшно. Тому що ми їхали дорогою, а дорогу всю видно і з цього, і з того боку, адже вона на височині. І проглядалася, і прострілювалася з обох боків.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотошківське 2014 2015 2016 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій