Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Петрівна Бородіна

«Лягаєш і думаєш: встанеш чи ні?

переглядів: 612

Це була неділя, 15 червня [2014 року]. Ми були на вулиці, із-за лісу вилетів вертоліт і кинув дві бомби на міст. Міст був непоганий... Більше нас не пускали через міст.

Це вам не Велика Вітчизняна війна. Солдат у селі не було, вони в кінці села, можна так сказати, по околицях. А коли стріляли, танк заїжджав на середину вулиці. Бахнув пару разів і далі покотився.

Куди їхати? У місто? Там те ж саме було...

У самий будинок [нам] не прилітало, але поруч влучало. Дах увесь був розбитий. Щоправда, шифер дали й дерево, щоб [ми] дах зробили.

Лягаєш і думаєш: встанеш чи ні? Тоді в нас бомбили від і до. Потім, щоправда, трохи менше, але... Бувало, якщо постріляли, значить, через 10 хвилин чекай відповідь. Треба було бігти швидко в підвал. Лягали одягнені, бо не знали... А чуєш – засвистіло, значить, треба вже ховатися. Світла не було, напевно, цілий рік. Зиму, знаю точно, не було.

Топили старі печі, які до цього 100 років, напевно, не топилися. У нас же газ був, провели перед війною у 2007 році, але його досі немає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій