Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Лазаренко

"Квартиру в Красногорівці розбило… Усі 8 років війни на Донбасі жив у Мар'їнці – у храмі"

переглядів: 182

Своє 70-річчя Олександр Лазаренко зустрічав у Запоріжжі - далеко від дому, який відібрала війна. Олександр працював у Маріїнській школі-інтернаті для дітей-сиріт, викладав уроки ремесел. Коли у 2014 році почались бойові дії, квартира Олександра у Красногорівці була зруйнована. Наступні 8 років до початку вторгнення чоловік жив у Мар’їнці у приміщенні старої церкви. Коли у храм прилетіло, Олександр перебрався до бомбосховища. У квітні волонтери вивезли Олександра у Запоріжжя.

Сім’я чоловіка у пошуках безпечного життя роз’їхалася по країні ще у 2014-му році. І сьогодні найзаповітніше бажання Олександра – щоб настав мир, і його велика родина знову була разом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2022 2023 Відео Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій