Васильєва Яна, учениця 8 класу Семенівського ліцею Пустомитівської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Нікішина Зоряна Олександрівна

"Війна. Моя історія"

Тієї ночі мені снився дивний сон. Його значення я збагнула згодом. Але у той момент було і страшно, і цікаво водночас. У сні я бачила себе на величезному волошковому полі. Квіти привітно кивали мені голівками та ніжно тулилися до моїх ніг. Я купалася у променях лагідного сонечка. На душі було млосно від побаченого.

Аж раптом у небі з`явився великий чорний птах, який затуляв крильми сонце. Було моторошно і хотілося кричати від страху.

Раптом із землі швидко  почав рости зелений пагінець. Він піднімався вгору, стебло його ставало міцним та блискучим. Я намагалася згадати, що це за рослина, а тим часом події довкола стрімко розвивалися: стебло сягнуло неба  і вкрилося  зеленими китицями. Та це ж кріп! Він захистив собою сонце, полонив птаха і затягнув  його під землю. І тут я прокинулася. Що це за дивний сон? До чого він?  

Почала збиратися у школу. Аж раптом... цей страшний звук сирени... ВІЙНА!!!! Як? Чому? Тепер я збагнула значення свого сну: волошкове поле та сонячне проміння — це ж барви нашого прапора. Чорний птах — це ворог, що напав на нашу землю. Ну а кріп... я думаю, що ви й самі здогадалися — наші ріднесенькі ЗСУ.

 Війна... і в уяві виринають кадри зі старих воєнних  фільмів: зруйновані міста, понівечені людські долі... Я НЕ ХОЧУ ТАКОГО ДЛЯ СВОЄЇ КРАЇНИ!!!  Кожен торує свій шлях під сонцем. У кожного  своє призначення на землі, мрії. Ворог надумав знищити наші мрії і плани на мабутнє, він забрав нашу весну, розтоптав наше літо. Але осінь....осінь покаже йому, хто тут господар.

Коли я чую слово “війна”, то уявляю обличчя свого батька, який зараз у ЗСУ. Обличчя батька... воно таке мужнє, усміхнене та рідне. А скільки смутку та любові у його очах.

Переконана, що завдяки моєму татусю та іншим захисникам я можу спокійно спати, ходити у школу, розважатися із друзями, що ця війна з ворогом — це ВІЙНА за СВІЙ шлях, за СВОЄ МАЙБУТНЄ. І схибити нам не можна! Я щиро вірю, що той  кріп з мого сну  швидко знищить чорного птаха і закриє його під землею навіки. А ви, мої любі, теж так думаєте?

 ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!