Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Володимирович

«Коли прилетіли «Гради» в дім – треба було їхати без варіантів»

переглядів: 116

Андрій Володимирович і його сім’я з чотирнадцятого року вже вдруге були вимушені знятись з обжитого місця і їхати у невідомість. Найскладніше було перевезти стареньких батьків

Ми жили з родиною у селищі Ясинувата на Донеччині. У чотирнадцятому році там почалися бойові дії, а разом з тим почалися наше бомжування по країні. 

У 2022 році ми жили у Покровську. Там уже майже не було роботи і благ цивілізації.

24 лютого о четвертій ранку я виїхав на машині з Покровська у Кривий Ріг до доньки, а о п’ятій дружина подзвонила і сказала, що почалась війна. 

Ми ще деякий час були в Покровську. Дружина ще працювала. Я там ще якось сподівався на щось, можна було в магазині щось купить. Проблема була з водою - до війни вже були ці проблеми, перебої. Купляли воду, машиною возили воду технічну. Добре, хоч машина була, і було чим заправити.

До обстрілів ми з 2014 року якось вже звикли - не реагували. Якось ці моменти, нюанси, притупляються.

Коли прилетіли «Гради» в дім – без варіанту треба  було їхати. Я сам виїздив: без колон, без нічого.

Батьки під Торецьком жили – вони вдома залишалися. Їм по 80 плюс - проблема була їх вивезти. Крім батьків, ми звідти нічого не вивезли: що в машину накидали, те й наше. Залишився там дім, остання наша надія. Але там зараз  лінія фронту, розбитий дім, і назад вже неможливо повернутись. 

Коли війна скінчиться – не можу сказати, але хочеться скоріше. Я хочу жити в своєму домі, в Ясинуватій,  який я будував, в якому я прожив. Щоб  була робота, і всім здоров’я бажаю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровськ 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій