Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Леонід Гой

"Коли його вбили, нам подзвонив сусід і все розповів"

переглядів: 39

52-річного Леоніда Гоя російські військові вбили 19 березня 2022 року у Бучі Київської області. Вранці він піднявся із підвалу на подвір’я, щоби спіймати зв’язок і зателефонувати рідним, яким вдалося евакуюватися за кордон. Леоніда перестріли російські солдати. Запитали, хто він, та наказали провести до своєї квартири. Леонід повів. Дорогою вони проходили повз могилу на вулиці Яблунській, 203-А. Солдати запитали, хто тут похований. Леонід відповів, що це його сусід, друг Євген Петрашенко, і його розстріляли.

Коли його вбили, нам подзвонив сусід і все розказав

«24 лютого 2022 року ми мали святкувати батьків день народження, але прокинулися від вибухів. Коли відкрили «зелений коридор» 8-9 березня, тато провів нас до евакуаційних автобусів. Дорогою я бачила тіла людей і не могла повірити в те, що це відбувається. Я попросила його їхати з нами, але тато відповів, що буде стерегти квартиру. «Все буде добре, Амінко», – це були його останні слова», – сказала Аміна Гой, донька загиблого.

Леонід був родом із села Авдіївка Чернігівської області. За фахом – механік. Разом із сім'єю мешкав у Бучі. Працював на заводі з виготовлення плівки у Києві. Цікавився автомобілями і мріяв купити автівку. Любив дивитися документальні і наукові фільми.

«Батько був дуже доброю, гарною людиною. Попри обстріли й окупацію Бучі, завжди знаходив зв'язок та розповідав нам, що відбувається. Коли його вбили, нам подзвонив сусід і все розказав. Я не можу в це повірити… Його поховали біля будинку, поруч із Євгеном. А після ексгумації перепоховали на міському цвинтарі», – сказала донька.

У Леоніда Гоя залишилися мама, донька, дружина, брат та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни розлука з близькими Біженці Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій