Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вадим Васильович Детковський

«Коли місто звільняли, онук у резервуарі для картоплі, у підвалі ховався»

переглядів: 332

«Стояли та лупили з посадки, і до школи рідної потрапило градом», – згадує про обстріл рідного Торецька Вадим Детковський. Каже, що у 14-15 році вони пережили всі жахи війни. При обстрілі школи, маленька онука чоловіка впала на землю від ударної хвилі. Онук ховався від обстрілів у підвалі, в резервуарі для картоплі. Донька потрапила під обстріл із онуком, так малюк, аж уписався від страху. Після обриву комунікацій доводилося сидіти у квартирі без опалення. У кімнаті тоді було мінус 5 градусів. У мороз, доводилося їздити до колонки, щоб набрати води.

Зараз у місті позакривалися шахти, і люди не мають роботи. Тому Вадим змушений був поїхати на заробітки до Києва. Чоловік мріє, щоби швидше закінчилася війна. І донецький «Шахтар» міг повернутись на Донбас-Арену.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2014 2015 2021 Аудіо Історії мирних чоловіки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій