Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван і Галина Романовичі

«Кожен день проживаємо як останній»

переглядів: 979

У мене завжди є робота в хаті. Нещодавно снарядами посікло дах, розбило димар. Ремонтувати довелося самому. Дружина щоразу боїться, що я з драбини впаду, але іншого виходу немає. Вона ж мені й цемент туди на дах подавала, і шифер. І все робимо самі.

 Ми вже двадцять років разом. Познайомилися на роботі у виробничому цеху. Тепер ось опора одне для одного. А що дружина б усе сама робила? Вона вже до магазину сама ходити не може, а я беру палицю і йду.

У нас не тільки взаємна підтримка, а й порятунок від самотності. На вулиці у нас нікого і немає поруч. Ми виїхати нікуди не можемо, тому кожен день проживаємо як останній. До туалету йдеш і боїшся, щоб снаряд по голові не влучив, навіть зараз, коли безпечно.

 Під час обстрілів ми в будинку ховаємося. Зараз у ньому холодно, грошей на вугілля немає, тому на опалення йдуть фруктові дерева з ділянки. Три абрикоси було – все попиляв на дрова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гранітне 2018 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій