Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Спіцина

«Як можна виїхати зі свого будинку?»

переглядів: 1043

Як можна виїхати зі свого будинку? Бог дав землю нам у користування, будинок. Як я можу залишити це і виїхати? Куди виїхати? Десь під парканом сидіти з простягнутою рукою? Ні, ніколи не кину! Кидають тільки те, що непотрібне, не треба мені – я його кинула. А будинок мені потрібен.

Як можна виїхати зі свого будинку?

Газу немає, води немає, світла немає, магазину немає, нічого немає, немає нічого. Стріляють – значить, сидимо вдома. Так ми вже звикли. Знаємо, куди стріляють, звідки стріляють, чи треба ховатися, чи просто... живемо, і все.

Як можна виїхати зі свого будинку?

Дах... він увесь у дірках. Двері, стіни побиті, вікна побиті. Сюди прилетіло. Ми тільки-тільки зайшли додому, буквально дві хвилини, якби не зайшли додому, нас би тут і не було.

До цього звикнути не можна. Коли стріляють, коли починають бомбити, інстинкт спрацьовує – і біжиш ховатися. Але зараз ми простіше ставимося до цього. У підвал не біжимо, сидимо в хаті. Якщо пряме попадання, то нічого не врятує. А ми у своїх стінах, стіни товсті. Навіть граната якщо прилетить, якщо не у вікно, то нормально. Найгірше було в 2014-2015-му, а зараз більш-менш, зараз можна жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піски 2014 2015 2016 Відео Історії мирних пенсіонери 2014 2015 2016 зруйновано або пошкоджено житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій