Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Василівна Кленцова

«Як відчувати себе в безпеці?»

переглядів: 865

Усі ми живемо й завжди жили в Мар’їнці, працювали, дітей виховували.

А потім все в нас було: і «Гради» летіли через нас, виблискували. Пам’ятаю, ми сиділи на дивані й бачили, як летіло.

Чоловік не спав, я боялася. У підвалі спали. У куток один влетів і забило. Дали нам шифер, а крити дах самі збирали гроші, займали.

Як відчувати себе в безпеці?

Зараз усі продукти коштують дорого. Рінат Ахметов давав крупи, добре було. Давали восени зимову допомогу, щоб купити нам вугілля, і все. Більше ніхто не давав.

Діти наші поїхали й сюди не можуть приїхати. Онучки виросли, вони теж не можуть приїхати. У нас здоров’я немає, пенсія маленька, [грошей] не вистачає. Вугілля купити – відкладаємо два-три місяці. Ось таке життя, живеш і не знаєш, що робити. Сьогодні тепло, слава Богу, а завтра ніхто не знає, що буде.

Як відчувати себе в безпеці? Тут лінія розмежування проходить, стріляють, звідки – ми не знаємо. Ми тут живемо 35 років і ніколи не думали, що таке в нас буде. Важке становище, не знаєш, що ввечері буде, що вночі. Магазин поруч, хлопчики приходять молоденькі в обнімку з дівчатами, ті плачуть. Думаєш: «За що»? Сьогодні прийшов, а завтра його немає...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій