Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Швець

«Через вибухи та холод дочка втрачає слух»

переглядів: 1060

Моїй доньці Владі вісім років, і вона втрачає слух від постійних вибухів і холоду.

Через вибухи та холод дочка втрачає слух

Ми живемо поруч із Пісками. Щоб запобігти глухоті, їй потрібні тиша і тепло. Але в нас у селищі немає ні того, ні іншого.

Здоров'я дітей для нас важливіше, ніж усе інше. Тому нам довелося переїхати на інший кінець Нетайлового та орендувати приватний будинок.

Декілька разів на тиждень я приходжу провідати нашу квартиру і щоразу сподіваюся, що в ній, нарешті, відновили подавання газу. Але батареї зазвичай крижані.

 У Нетайловому немає опалення вже пів року, тому що через обстріл була пошкоджена труба, і на ній йдуть відновлювальні роботи. У будинках у нас холод, вогкість і цвіль. Тому у старшої дочки через часті застуди загострюється вроджена глухота.

Через вибухи та холод дочка втрачає слух

В орендованому будинку діти в теплі, але й тут часто чути вибухи, через них у Влади слух гіршає. У сусіда біля будинку вибухнув снаряд, і ударною хвилею нам посікло дах. Влада сильно злякалася, тому що вона вже потрапляла під обстріл із бабусею і дідусем.

Влада дуже любить читати вірші та співати. Їй дуже потрібні слухові апарати. Ми намагаємося накопичити грошей хоча б на найпростіші, але це дуже складно. Живемо як малозабезпечена сім'я. Держава нам платить 1060 гривень на місяць, а свій стабільний заробіток ми втратили через війну. Завели курей і качок, щось продаємо, щось самі їмо. Так і виживаємо, економлячи на всьому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нетайлове 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій