Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Кисельов

«З охопленого полум'ям трактора мене врятував напарник»

переглядів: 867

Наше село Кодема на лінії вогню. Доставити до нас продукти й ліки – велика проблема. Ось я дивом вижив і ледь не втратив кінцівки, коли майже рік тому підірвався на міні.

 Усе сталося звичайного робочого дня, у квітні 2015-го. Ми з напарником трактористи. Сіли за кермо, поїхали через поле, проїхали 10 метрів – вибух. Я й не відчував того болю, я глянув – на руках пальців немає.

З охопленого полум'ям трактора мене витягнув напарник. Виявилося, у мене тіло обгоріло наполовину. У Краматорському опіковому центрі зробили 28 операцій.

Взагалі, не хочу про це говорити. Треба взяти волю в кулак і навчитися ходити заново. У мене роздроблена п'ята. Через це операцію з нарощування шкіри поки не роблять, лікарі чекають, коли загоїться кінцівка. Від трактора залишилася купа металу.

 Звичайно, через бойові дії фермери зазнають колосальних збитків. Минулого року з 800 гектарів засіяли тільки 100, і те на свій страх та ризик.

Про роботу я поки не думаю. Зараз головне – знайти гроші на операцію. Ми живемо на допомогу з інвалідності та пенсію матері, приблизно 2000 гривень. Ледве вистачає на їжу та ліки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кодема 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій